Clicky

 Glennis Grace in rechtbank geconfronteerd met beelden geweld

Glennis Grace in rechtbank geconfronteerd met beelden geweld
26-10-2022 10:12 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 11:35 uur] Zangeres Glennis Grace is woensdagochtend in de rechtbank in Amsterdam geconfronteerd met bewakingsbeelden van het geweldsincident in de supermarkt waar zij van verdacht wordt.

Op de elf minuten durende beelden is onder meer te zien hoe zij een eerste klap uitdeelt en een knietje geeft aan een supermarktmedewerker in het kassakantoor. Op verzoek van de verdediging zijn de beelden van die eerste klap in slow motion aan de rechters getoond, zodat te zien was dat de zangeres met een open hand het hoofd van de winkelmedewerker raakte. Zij noemde dat zelf "een duw in het gezicht." Glenda Batta, zoals de zangeres in het echt heet, zei dat ze dat deed omdat de medewerker haar begon uit te lachen toen zij hem vroeg wat er eerder die avond met haar zoon was gebeurd, toen hij de winkel was uitgezet. Het knietje gebeurde volgens Batta in "een moment van totale verstandsverbijstering".

De beelden tonen ook aan hoe haar 15-jarige zoon en 27-jarige ex-vriend Dion K. trappen en klappen uitdelen aan vluchtende supermarktmedewerkers.

De advocaten van Glennis Grace benadrukken tijdens het vertonen van de beelden dat er ook goed op te zien is dat de zangeres probeert de ruziënde partijen uit elkaar te trekken. "Ik voelde me verantwoordelijk, vandaar dat ik iedereen weghield", aldus de zangeres. "Het enige wat ik wilde is dat het niet verder zou escaleren."

Voorafgaande aan het incident in de Jumbo op 12 februari staan medeverdachten de komst van Glennis Grace af te wachten. Dan splitst de zevenkoppige groep zich op en gaan ze de winkel in. Speurend lopen ze door de gangpaden. Vier van hen checken eveneens de ruimte met de winkelvoorraad.

Batta vertelde de rechters dat ze haar zoon Thony had gevraagd boodschappen te doen en dat hij met een "behoorlijk gehavend" gezicht thuiskwam omdat hij naar eigen zeggen met flink geweld de winkel uitgezet was. Daarop trad haar "moederhart" in. De 44-jarige Batta gaf in de rechtbank toe dat ze de politie had moeten bellen en dat ze dat ook had overwogen. "Ik heb het helaas niet gedaan", zei ze tegen de rechter.

De zangeres wilde daarop "verhaal halen, ik wilde weten wat er was gebeurd" in de supermarkt. Ze belde haar ex om met haar mee te gaan. Het vriendje van Thony belde zijn vader, Reginald K. (51). Van de komst van de 20-jarige en 21-jarige verdachten wist Batta niet. De 20-jarige Jonathan L. was naar eigen zeggen door "zijn neefje" Thony gebeld.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    COOP
  • J.Roeland
    Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats