Clicky

 
Transport Online - Dalende vraag bestelbusjes drukt totale verkoop bedrijfswagens

Dalende vraag bestelbusjes drukt totale verkoop bedrijfswagens

Dalende vraag bestelbusjes drukt totale verkoop bedrijfswagens
26-10-2022 09:05 | Cijfers | auteur ANP

BRUSSEL - Europese autofabrikanten hebben in september minder bedrijfswagens verkocht. Dat kwam vooral omdat er veel minder vraag was naar lichte bedrijfsauto's, zoals bestelbusjes, meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie ACEA.

Het totale aantal bedrijfswagens dat vorige maand op kenteken werd gezet, daalde met 6,6 procent tot 133.873 stuks. Sinds de jaarwisseling ligt het aantal verkochte bedrijfswagens 17,6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Van kleinere bedrijfswagens, zoals bestelbusjes, verkochten fabrikanten ruim 11 procent minder exemplaren. Zware en middelgrote vrachtwagens gingen juist vaker in de verkoop. De verkoop van bussen lag ongeveer even hoog als in september vorig jaar.

De auto-industrie kampt al tijden met onderdelentekorten, waarbij vooral chips schaars zijn. Maar de ergste knelpunten lijken voorbij. Vrachtwagenfabrikanten Paccar en Volvo Trucks meldden onlangs een gestegen omzet, die ze dankten aan vervoersbedrijven die hun wagenpark vernieuwen om zuiniger te kunnen rijden.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden