Clicky

 
Transport Online - Grote zorgen om voortgang Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond

Grote zorgen om voortgang Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond

Grote zorgen om voortgang Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond
25-10-2022 20:27 | Algemeen | auteur ANP

MAASTRICHT - Gelderse, Brabantse en Noord-Limburgse gemeenten en regio's maken zich grote zorgen om de Maaslijn, de spoorweg tussen Nijmegen en Roermond. Ze vragen dinsdag in een gezamenlijke brief aan de provincie Limburg de elektrificatie van de spoorlijn niet langer uit te stellen.

De brief wijst op het niet doorzetten van de aanbesteding door ProRail vanwege de almaar stijgende en instabiele kosten. De briefschrijvers zeggen zich grote zorgen te maken over de voortgang van het project. Gemeenten die de brief ondertekenden zijn Nijmegen, Venray, het land van Cuijk, Mook en Middelaar, en Venlo. Verder tekenden nog twee samenwerkingsverbanden, evenals voorzitter Hubert Bruls van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Het stilleggen van het project heeft volgens de briefschrijvers grote consequenties voor regio’s en gemeenten langs het spoor. Elektrificatie is volgens hen hard nodig voor de toekomstige verstedelijking langs deze lijn, zonder de spoorlijn zijn meerdere woondeals niet mogelijk.

De trein is bovendien een alternatief voor de dichtslibbende wegen en het bereikbaar houden van steden, dorpen en voorzieningen, aldus de briefschrijvers. In Noord-Limburg en het land van Cuijk is bovendien weinig ander openbaar vervoer. Ook plannen om de campus Heyendaal bij Nijmegen autoluw te maken vereisen elektrificatie van de spoorlijn. De gemeenten vragen de provincie dan ook de voortgang van de Maaslijn samen met het Rijk weer vlot te trekken.

De Limburgse gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels schrijft dinsdag in een brief aan Provinciale Staten dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op 14 november aan de Kamer laat weten hoe verder met de Maaslijn. Dan zal ook de provincie hierover aan de Staten berichten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden