Clicky

 
Transport Online - Opnieuw niets gevonden bij zoektocht naar vermisten Terschelling

Opnieuw niets gevonden bij zoektocht naar vermisten Terschelling

Opnieuw niets gevonden bij zoektocht naar vermisten Terschelling
25-10-2022 19:30 | Binnenland | auteur ANP

TERSCHELLING - De zoektocht bij Terschelling naar de 12-jarige jongen en de volwassen man die vermist worden na de aanvaring op vrijdag heeft ook dinsdag geen resultaat opgeleverd. De politie heeft onder meer bij laagwater gezocht op de zandbanken bij de vaargeul waar het ongeval gebeurde. Ook is een oproep gedaan aan de scheepvaart om uit te kijken naar de vermisten, maar dat heeft nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Woensdagochtend wordt de zoekactie hervat.

De politie zocht dinsdag met twee boten naar de drenkelingen. Ook hielp de kustwacht mee met een schip en een vliegtuig, aldus een politiewoordvoerster. De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn en ergens zullen aanspoelen, zo werd al eerder duidelijk.

Woensdag gaat de politie opnieuw zoeken in de omgeving van de aanvaring. Dat zal later op de middag ook weer tijdens laagwater gebeuren. "Een uur voor en een uur na laagwater is de grootste kans iets te zien op de zandbanken", zei een woordvoerster eerder. Ook een droneteam van de politie komt naar Terschelling om te helpen bij de zoekactie. Of de kustwacht woensdag ook weer meehelpt, is nog niet duidelijk.

Bij het ongeval op vrijdagochtend vroeg botsten een snelboot en een watertaxi door nog onbekende oorzaak op elkaar. Door het ongeval overleden een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden