Clicky


Dasko goed van start met vrieshuis in Polen

Dasko goed van start met vrieshuis in Polen
25-10-2022 16:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

POZNAN - Al jaren verzorgt Dasko koel- en vriestransport vanuit Polen, naast vestigingen in Nederland en Duitsland. Met de komst van het moderne en duurzame vrieshuis bij de vestiging in Poznán-west kan het transportbedrijf nu nog veel meer specifieke diensten aanbieden.

VAL-activiteiten en shock frost tunnels

In totaal is er bij Dasko in Polen ruimte voor 14.000 palletplaatsen in het vrieshuis, dat op 5 juni 2022 is geopend. Daarnaast zijn er twee grote ruimtes, in totaal 500 m2, voor value added logistics. Denk bij deze VAL-activiteiten aan verpakken, ompakken, wegen, etiketteren, scannen, bundelen en andere extra diensten. 

De vier shock frost tunnels kunnen foodproducten extra snel invriezen, waarna deze vers gevroren producten worden opgeslagen in het vrieshuis totdat het tijd is voor transport. Dankzij de gunstige ligging aan de A2, slechts 140 km van de Duitse grens, kan Dasko voor internationale klanten rijden.

Certificering voor hoogstaande kwaliteit

Het vrieshuis in Polen heeft met een goed gevolg de auditcertificeringen voor IFS Logistics, QS en BRC Distribution & Storage afgelegd. Dat betekent dat Dasko hiervoor de hoogste kwaliteitsstandaard (high level) met betrekking tot logistieke processen hanteert. 

Het pand is uiterst duurzaam gebouwd. Er treedt geen temperatuurverlies op als er opleggers geladen worden. De volgende stap is dat er zonnepanelen op het dak komen, dus aan verdere verduurzaming wordt nog gewerkt.

Voorbereid op de toekomst

Ton Dasselaar, mede-eigenaar Dasko: “We kunnen dankzij het nieuwe vrieshuis in Polen ook makkelijker binnenlands transport oppakken, in plaats van alleen import en export. Bovendien zijn we al voorbereid op de toekomst. Als we door onze groei snel stappen moeten maken, dan kunnen we een uitbreiding realiseren met nog eens 14.000 palletplaatsen en eventuele aanvullende shock frost tunnels of VAL-ruimtes.”