Clicky


51-jarige man aangehouden in onderzoek naar fraude met omzetbelasting

51-jarige man aangehouden in onderzoek naar fraude met omzetbelasting
25-10-2022 11:50 | Binnenland | auteur Redactie

COEVORDEN - Op 24 oktober heeft de FIOD een 51-jarige man uit de omgeving Coevorden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau in Zwolle. De man wordt verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift. Zijn woning is doorzocht, waarbij fysieke en digitale administratie in beslag is genomen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. De verdachte heeft een verhuurbedrijf. Tijdens een controle van de Belastingdienst viel op dat verdachte structureel meer voorbelasting aangaf dan dat hij omzet maakte.

Ook de stukken die ter onderbouwing van de aangiften werden meegestuurd, vielen op. Onder andere de logo’s, lay-out en factuurnummering op facturen en orderbevestigingen leken niet te kloppen.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de verdachte omzetbelasting heeft teruggevorderd waarop hij volgens de belastingwetgeving geen recht had. Om deze terugvordering te onderbouwen heeft verdachte vermoedelijk valse facturen en orderbevestigingen gemaakt en deze aangeleverd bij de Belastingdienst.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions