Clicky

 PostNL binnenkort voor rechter vanwege klacht over onderbetaling zelfstandige pakketbezorgers

PostNL binnenkort voor rechter vanwege klacht over onderbetaling zelfstandige pakketbezorgers
24-10-2022 19:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - [update 22:47 uur] PostNL moet volgende week dinsdag voor de rechter in Den Haag verschijnen voor een klacht over onderbetaling van zelfstandige pakketbezorgers. De Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) stuurde hiervoor al in april vorig jaar een dagvaarding uit. De zaak liep vanwege corona vertraging op maar inmiddels is er een zittingsdatum, meldt de organisatie.

Kern van de zaak is het steeds harder moeten werken voor hetzelfde geld, aldus de brancheclub. De BVPD is de procedure begonnen via Pakket Post en Mailgroep Haarlemmermeer, het bedrijf van haar voorzitter Ruud Wassenaar.

Hij reed vijftien jaar voor PostNL en zag het aantal te bezorgen pakketten door zijn bedrijf stijgen van 60.000 naar 340.000 stuks. Maar onder de streep zou hij daar veel te weinig aan hebben overgehouden. Zo kon Wassenaar zich in al die tijd naar eigen zeggen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering of pensioen veroorloven.

Advocaat Danny Snijders wijst op de volgens hem volstrekt ondoorzichtige tariefmodellen van PostNL. Volgens hem kan op geen enkele wijze worden getoetst of de vergoedingen die PostNL biedt aan zelfstandige pakketbezorgers wel redelijk zijn. "Hoe PostNL de tarieven opbouwt is volkomen ondoorzichtig."

PostNL ziet dat anders en laat weten weten minimaal eens per jaar met ondernemers over routes, stops en tarieven te praten. "Ons tariefmodel is zo ingericht dat er rekening wordt gehouden met de diverse kosten die een ondernemer heeft", aldus het bedrijf. Sinds maart dit jaar betaalt PostNL ondernemers bijvoorbeeld ook een tegemoetkoming voor de hogere brandstofkosten. "Ons uitgangspunt is dat onze ondernemers een goede boterham moeten kunnen verdienen."

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats