Clicky

 
Transport Online - Hoofdredacteuren: zorgen over intimidatie journalist door Forum

Hoofdredacteuren: zorgen over intimidatie journalist door Forum

Hoofdredacteuren: zorgen over intimidatie journalist door Forum
24-10-2022 13:48 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren zegt met zorg en verontwaardiging kennis te hebben genomen van de video van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Hij valt in een YouTube-filmpje politiek verslaggever Merel Ek van SBS6 aan over haar gebruik van het woord liquidatie en noemt haar een 'riooljournalist'.

Van Meijeren heeft het in de video over leugenachtige riooljournalistiek. Volgens het bestuur van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren passen dit taalgebruik en dergelijk handelen niet bij een gekozen volksvertegenwoordiger. Ook vinden de hoofdredacteuren het onacceptabel dat de opnames stiekem zijn gemaakt op een plek waar "journalisten en politici vertrouwelijk met elkaar van gedachten moeten kunnen wisselen".

Verder maakt het genootschap zich er zorgen over "dat er gesproken wordt van een serie van dergelijke 'reportages'." Volgens Van Meijeren is de video een eerste aflevering van een serie en komen er meer. "De manier waarop een Kamerlid hier de journalistieke beroepsgroep beledigt en intimideert willen wij niet accepteren als normale omgangsvorm. Dat draagt bij aan het toch al gure klimaat waaronder journalisten hun werk moeten doen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden