Clicky

 
Transport Online - Tesla moet prijzen verlagen in China door hevige concurrentie

Tesla moet prijzen verlagen in China door hevige concurrentie

Tesla moet prijzen verlagen in China door hevige concurrentie
24-10-2022 09:46 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

BEIJING - Het Amerikaanse Tesla moet zijn prijzen in China noodgedwongen verlagen als gevolg van scherpere concurrentie. De prijzen van de elektrische auto's zijn er met ongeveer 5 procent teruggeschroefd, maakte het concern bekend.

China is een van de belangrijkste markten voor Tesla. De Amerikanen krijgen echter steeds meer last van Chinese producenten van elektrische auto's, zoals BYD. Dat bedrijf verkocht vorige maand in China een recordaantal auto's van meer dan 200.000 stuks. Daarnaast zijn er verschillende fabrikanten bijgekomen, zoals Nio en Xpeng. Zij timmeren hard aan de weg om steeds meer modellen op de markt te brengen.

Chinese fabrikanten waren in de eerste zeven maanden van het jaar goed voor 80 procent van de verkopen van elektrisch aangedreven auto's op de thuismarkt.

Tesla's prijsverlagingen gelden voor onder meer de populaire Model 3 en de Model Y SUV. "De concurrentie onder fabrikanten van elektrische auto's is dit jaar zeer hevig. Daarom heeft Tesla besloten om met deze prijsverlaging een klap uit te delen aan zijn concurrenten", zegt een marktkenner van een adviesbureau in Shanghai.

Eerder dit jaar voerde Tesla nog prijsverhogingen door in China. Het concern heeft onlangs de productiecapaciteit van zijn fabriek in Shanghai uitgebreid. Daar kunnen nu per jaar ongeveer 1 miljoen Tesla's van de band rollen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden