Clicky

 
Transport Online - Grote brand op woonboulevard Leeuw&stein Delft, meerdere winkels ontruimd [+video]

Grote brand op woonboulevard Leeuw&stein Delft, meerdere winkels ontruimd

Grote brand op woonboulevard Leeuw&stein Delft, meerdere winkels ontruimd [+video]
23-10-2022 18:30 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - [update 20:04 uur] Vanwege een grote brand op woonboulevard Leeuw&stein in Delft zijn meerdere winkels ontruimd. De brand brak zondag aan het eind van de middag uit in een van de winkels die er zijn gevestigd. Uit voorzorg ging de brandweer ook tot ontruiming van de winkels ernaast over, vertelt een woordvoerder. Het was volgens hem behoorlijk druk in het gebied.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De brandweer is met veel mensen en materieel uitgerukt om de brand te blussen. Uit het gebouw komt vooral rook, vuur is van buitenaf niet te zien.

Op de woonboulevard aan de straat Leeuwenstein zijn in totaal zeventien winkels gevestigd. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade precies is. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend.

Tijdelijke opvang

Bewoners van een complex dat pal naast het brandende gebouw ligt hebben tijdelijke opvang aangeboden gekregen. Het was tegen 20.00 uur in de avond nog niet noodzakelijk voor de bewoners om hun huis uit te gaan, maar de hulpdiensten hebben voor wie dat wil dus een opvanglocatie achter de hand.

De zwarte rookwolken die uit het brandende gebouw komen trekken over Delft, maar ook over Rijswijk en Den Haag. Om mensen in de omgeving te waarschuwen hebben de hulpdiensten een NL-Alert verzonden. Mensen die last hebben van de rook wordt geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden