Clicky


'Truckersprotestgroep spoort mensen aan bedrijven te intimideren via online meldpunt'

'Truckersprotestgroep spoort mensen aan bedrijven te intimideren via online meldpunt'
23-10-2022 10:25 | Overig | auteur Redactie | MEDIAWATCH

HILVERSUM - De truckersprotestgroep Convoy Nederland heeft in de periode rondom de boerenprotesten een online meldpunt opgezet, waarin mensen worden aangespoord om bedrijven te intimideren.

Het gaat voornamelijk om bedrijven of instanties die boerensteunacties ongedaan maken, zoals het weghalen van omgekeerde vlaggen of het opruimen van afval op de snelweg.

Slachtoffers worden op hun privénummer gebeld of thuis opgezocht. Ondanks aangiftes is het meldpunt vandaag de dag nog steeds in de lucht. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer (KRO-NCRV).

In het meldpunt roepen de beheerders van Convoy Nederland leden van het Telegramkanaal op om een melding te maken wanneer bedrijven boerensteunacties ongedaan maken. Vervolgens plaatsen diezelfde beheerders een bericht in het Telegramkanaal Meldpunt - Acties en Landverraders. Bij dat bericht worden foto’s of video’s van de situatie geplaatst en in veel gevallen wordt het bericht aangevuld met contactgegevens, zoals telefoonnummers of e-mailadressen.

Daarbij roepen ze op om de betreffende persoon of instantie te contacteren, zodat zij de werkzaamheden stoppen. Hiermee organiseert en faciliteert de truckersprotestgroep intimidatie, zowel online als fysiek.