Clicky


RTL stopt met Ranking the Stars, BNNVARA praat met Paul de Leeuw

RTL stopt met Ranking the Stars, BNNVARA praat met Paul de Leeuw
22-10-2022 17:30 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - RTL stopt na drie jaar met Ranking the Stars, het programma waarin loslippige BN’ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de zendergroep desgevraagd aan het ANP.

"Het heeft onvoldoende gedaan wat was gehoopt en het bleek minder bij het huidige profiel van de zender te passen", aldus de woordvoerder. Ranking the Stars was de afgelopen drie jaar te zien op RTL 5. Eddy Zoëy presenteerde het meest recente seizoen. Paul de Leeuw presenteerde de andere twee seizoenen bij RTL. Nadat hij vertrok bij de zender kon hij het programma niet meenemen. De Leeuw gaf destijds aan dat "te betreuren", maar ook te begrijpen.

Ranking the Stars is al bijna vijftien jaar op televisie. In 2019 verhuisde het programma van BNNVARA naar RTL nadat De Leeuw de overstap had gemaakt naar de commerciële omroep. In 2009 presenteerden Sophie Hilbrand en Sander Lantinga tien afleveringen van de panelshow. Alle andere afleveringen werden gemaakt met De Leeuw aan het roer.

BNNVARA laat weten nog niets te kunnen zeggen over een eventuele terugkeer van Ranking the Stars bij de omroep. Een woordvoerster zegt wel dat de omroep en De Leeuw in gesprek zijn over verschillende titels. Voor de camera's van RTL Boulevard zei De Leeuw vrijdagavond dat men "vaag bezig is" met Ranking the Stars. "Dat hebben we weer terug, maar ook dat is nog even de vraag of we dat gaan redden op korte termijn, maar er zitten best wel dingen in de pen", aldus de presentator.