Clicky


Vrienden van ouders overleden Hebe starten inzamelingsactie

Vrienden van ouders overleden Hebe starten inzamelingsactie
22-10-2022 17:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vrienden van de ouders van het afgelopen week overleden meisje Hebe zijn zaterdag een inzamelingsactie gestart voor de uitvaart. Het doel van de actie is om 50.000 euro in te zamelen.

In een bericht bij de inzamelingsactie schrijven de initiatiefnemers dat de ouders van de 10-jarige Hebe zzp'ers zijn en voorlopig niet in staat om te werken. Hierdoor zijn ze voorlopig verstoken van inkomsten. Met de inzamelingsactie hopen de vrienden "Hebe een prachtig afscheid te kunnen geven". Verder hopen ze dat de ouders na de begrafenis de tijd krijgen om te rouwen en "geen stress om geld hoeven te hebben."

Zo'n drie uur na na de start van de actie was er al ruim 11.000 euro ingezameld.

Het gehandicapte meisje Hebe werd sinds maandag vermist, nadat zij met haar begeleidster Sanne was vertrokken uit Raamsdonksveer. Sanne had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar in een zwarte Kia Picanto naar Vught rijden. Daar kwamen ze echter nooit aan. Na een dagenlange zoektocht werden zij woensdag levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.