Clicky

 
Transport Online - Voldoende steun voor Boris Johnson voor race om premier te worden

Voldoende steun voor Boris Johnson voor race om premier te worden

Voldoende steun voor Boris Johnson voor race om premier te worden
22-10-2022 17:20 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 20:00 uur] De Britse oud-premier Boris Johnson heeft voldoende steun vergaard om mee te doen aan verkiezingen om opnieuw leider van het Verenigd Koninkrijk te worden. Ruim honderd parlementariërs van zijn Conservatieve Partij schaarden zich achter hem, meldt Johnson-aanhanger en afgevaardigde James Duddridge op Twitter.

Johnson keerde zaterdag terug in Londen van een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Hij heeft zich nog niet kandidaat gesteld voor het leiderschap van de Conservatieve Partij en het premierschap. Zijn opvolgster als premier, Liz Truss, diende donderdag haar ontslag in waardoor er nieuwe leiderschapsverkiezingen moeten worden gehouden.

Tot nog toe heeft alleen partijkopstuk Penny Mordaunt zich officieel kandidaat gesteld, maar zij zou nog geen honderd man achter zich hebben. Ex-minister Rishi Sunak van Financiën daarentegen zou net als Johnson ook de steun hebben van honderd Conservatieve parlementariërs. Maar ook hij heeft zich nog niet gemeld.

Volgens de krant The Sunday Times gaan Johnson en Sunak, die onder Johnson diende, elkaar ontmoeten voor overleg. Het gesprek had al plaats moeten vinden, maar zou zijn verschoven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden