Clicky

 
Transport Online - Burgemeester Terschelling: vier gewonden na aanvaring boten

Burgemeester Terschelling: vier gewonden na aanvaring boten

Burgemeester Terschelling: vier gewonden na aanvaring boten
21-10-2022 19:49 | Binnenland | auteur ANP

TERSCHELLING - Een van de opvarenden die vrijdag gered werd na de aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi bij Terschelling is zwaargewond. Dat meldde burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling tijdens een persconferentie over het voorval. Drie anderen raakten lichtgewond. Eerder had de gemeente het nog over twee lichtgewonden.

Hoe het met de gewonde mensen gaat, kon de burgemeester niet zeggen.

De snelboot en de watertaxi kwamen vrijdagochtend vroeg in botsing. In de watertaxi zaten acht mensen. Vier van hen werden uit het water gehaald door hulpverleners. Twee mensen kwamen om het leven. Die slachtoffers zijn geborgen. Een 12-jarig kind en een volwassen man worden nog vermist.

Informatie vermisten

Meer informatie over de vermisten kon de burgemeester nog niet geven. Ook over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. Het onderzoek loopt nog, zei ze. "We gaan niet gissen."

Op enkele uitzonderingen na en behalve in de daarvoor aangewezen hoofdscheepvaartroutes, geldt er voor de Waddenzee een verbod om met motorschepen sneller te varen dan 20 kilometer per uur. Die maximumsnelheid geldt ook voor het Schuitengat bij Terschelling, waar de aanvaring tussen de watertaxi en de snelboot plaatshad. "Ook de watertaxi en de snelboot moeten zich daar aan die snelheid houden", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat

Snelheid watertaxi

Uit informatie van de website Marine Traffic komt naar voren dat de vaarsnelheid van de watertaxi in de minuten voor het ongeluk afnam van 25 knopen (ongeveer 46 kilometer per uur) naar nul. De vaarsnelheid van de Stormloper is meestal rond de 25 tot 30 knopen (ongeveer 50 kilometer per uur). De watertaxi is inmiddels geborgen. De snelboot is in Harlingen naar Damen Shipyards gebracht. Dat gebeurde op verzoek van de politie, meldt rederij Doeksen. Het schip Tiger ligt daar voor onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden