Clicky

 
Transport Online - ACM dwingt webwinkel Kjekk mee te werken aan onderzoek

ACM dwingt webwinkel Kjekk mee te werken aan onderzoek

ACM dwingt webwinkel Kjekk mee te werken aan onderzoek
21-10-2022 11:51 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt de eigenaar van de webwinkel Kjekk een last onder dwangsom op omdat deze weigert mee te werken aan het onderzoek dat de ACM is gestart vanwege meldingen van consumenten. Kjekk verkoopt verschillende producten, zoals posters, kaarten en cadeauartikelen.

Consumenten melden dat zij hun bestellingen niet op tijd geleverd krijgen en hun geld niet binnen 14 dagen terugkrijgen als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop afzien. Ook is Kjekk slecht bereikbaar voor vragen en klachten.

De ACM heeft tijdens het onderzoek informatie opgevraagd om te kunnen zien of de webwinkel de consumentenregels naleeft. De eigenaar heeft de door de ACM gevraagde informatie niet geleverd. Met de last onder dwangsom dwingt de ACM nu om de informatie te leveren die nodig is voor het onderzoek. Doet de eigenaar dat niet dan moet hij een dwangsom betalen.

Wat is er aan de hand?

Consumenten klaagden bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM, dat de webwinkel niet tijdig leverde en niet tijdig terugbetaalde als consumenten zich op hun bedenktijd beriepen. Ook was de webwinkel slecht bereikbaar voor vragen. De informatie die de ACM in het kader van haar onderzoek opvroeg bij de eigenaar van de webwinkel werd niet geleverd, ook niet na herhaaldelijk aandringen. Daarom dwingt de ACM de eigenaar van de webwinkel nu om informatie te leveren over de bedrijfsvoering in de afgelopen maanden, zodat de ACM kan zien of de webwinkel de consumentenregels naleeft. De webwinkel heeft tot 1 oktober de tijd gekregen om deze informatie aan te leveren onder last van een dwangsom van 1000 euro per week met een maximum van 5000 euro.

Digitale economie

De digitale economie is dit jaar een agendathema voor de ACM. Uitgangspunt is dat consumenten volop kunnen profiteren van de voordelen van de digitale samenleving. Met haar toezicht draagt de ACM daaraan bij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden