Clicky


Ruim 90.000 euro aan boetes tijdens controle op afleiding in het verkeer

Ruim 90.000 euro aan boetes tijdens controle op afleiding in het verkeer
21-10-2022 11:44 | Binnenland | auteur Redactie

BREDA/VLISSINGEN - Bij een verkeerscontrole zijn donderdag 259 automobilisten bekeurd die tijdens het rijden werden afgeleid in het verkeer. Veel van hen hielden een telefoon vast. In totaal was het boetebedrag die dag ruim 90.000 euro, meldt de politie vrijdag.

Het risico op een ongeluk is tweëenhalf keer zo groot als verkeersdeelnemers met hun telefoon bezig zijn. Uit eerder onderzoek bleek dat zeven op de tien Nederlanders berichten of meldingen ontvangen op hun mobiel als ze onderweg zijn. Tweederde leest die berichten tijdens het rijden. 

Tijdens de controle van afgelopen donderdag zijn 94 automobilisten bekeurd voor het vasthouden van de telefoon. Twaalf weggebruikers kregen een boete voor overige verkeersfeiten.

Ook de MONOcam werd ingezet. Op de A58 bij Bavel constateerde deze slimme camera 83 overtredingen en op de A4 bij Bergen op Zoom 60 overtredingen.

Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Noord-Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer.

De MONOcam is dit jaar al ruim zestig keer ingezet. De camera constateerde 3.000 overtredingen met een totaal boetebedrag van 1 miljoen euro. Naast de MONOcam, zijn er tijdens controles op afleiding in het verkeer in de eenheid Zeeland-West-Brabant door agenten ruim 7.500 automobilisten aan de kant gezet en bekeurd.