Clicky


Fraport en Lufthansa richten joint venture 'FraAlliance' op

Fraport en Lufthansa richten joint venture 'FraAlliance' op
21-10-2022 10:35 | Buitenland | auteur Redactie

FRANKFURT - Luchthavenexploitant Fraport en Lufthansa hebben een nieuwe joint venture opgericht met de naam "FraAlliance", waarin Fraport en Lufthansa elk een belang van vijftig procent hebben.

Met betrekking tot Frankfurt Airport willen beide groepen in de toekomst nog intensiever samenwerken met de "FraAlliance". Met name willen zij hun langdurige samenwerking verder uitbouwen met betrekking tot het verbeteren van de dienstverlening in Terminal 1 op Frankfurt Airport. Het doel is om de product- en servicekwaliteit op de luchthaven van Frankfurt te verhogen.

Als onderdeel van de joint venture worden bedrijfsvoering en business development, klantbeleving, infrastructuur, intermodaliteit en duurzaamheid inhoudelijk verder ontwikkeld. Verbeteringen worden bereikt door analyse en optimalisatie van processen in de terminaloperaties en door gezamenlijke, klantgerichte productontwikkeling. Op deze manier worden de processen en het productaanbod voor reizigers in de gehele reisketen verder verbeterd en daarmee de concurrentiekracht van de locatie versterkt.

Een eerste resultaat van de geïntensiveerde samenwerking is realtime informatie over de actuele wachttijden bij de air security checkpoints in de Lufthansa-app. In de toekomst kunnen Lufthansa-passagiers de wachttijden bij de veiligheidscontroles in Frankfurt in de app zien en hiermee rekening houden bij het plannen van hun tijd en reis.

In een ander project werden passagiersstromen tot in detail geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit zal in de toekomst de overstaptijd van zo'n één miljoen passagiers per jaar aanzienlijk verkorten, omdat onnodige, dubbele veiligheidscontroles niet meer nodig zijn.

Dr Pierre Dominique Prümm, bestuurslid Luchtvaart en Infra bij Fraport AG, zegt: "Met de joint venture creëren we een snelle en krachtige eenheid waarmee we onze gemeenschappelijke belangen kunnen bundelen en het aanbod voor passagiers verder kunnen verbeteren. Dit is een belangrijk signaal voor de vooruitzichten op middellange en lange termijn van Frankfurt Airport.”

Jens Ritter, CEO van Lufthansa Airlines, zegt: “We willen onze klanten een betrouwbare, stipte en eersteklas reiservaring bieden. Met de joint venture gaan we nu met meer kracht en focus dan voorheen de benodigde projecten vooruit. Het nieuwe partnerschap in onze hub in Frankfurt creëert een aanzienlijke toegevoegde waarde voor onze klanten door innovatieve, toekomstgerichte maatregelen.”

Het FraAlliance-team wordt door beide bedrijven gelijkelijk bemand. Dirk Schusdziara (voorheen Head of Economic Control van de centrale afdeling Flight Operations and Terminal Management, Corporate Security bij Fraport AG) en Jörg Harnisch (voorheen Head of Lean Project Management & CoE Process Improvement bij de Lufthansa Group) hebben samen het management overgenomen.