Clicky


Rederij houdt dienstregeling Terschelling zoveel mogelijk in stand

Rederij houdt dienstregeling Terschelling zoveel mogelijk in stand
21-10-2022 10:05 | Binnenland | auteur ANP

WEST-TERSCHELLING - Rederij Doeksen, die de veerdienst Terschelling-Harlingen onderhoudt, houdt de dienstregeling zoveel mogelijk in stand, na de aanvaring vrijdagochtend tussen een snelboot en een watertaxi.

De langzame boot vaart gewoon volgens de dienstregeling. Maar de betrokken snelboot, Tiger, kan voorlopig niet varen. Die ligt met schade in de haven van Harlingen en is onderwerp van onderzoek door de autoriteiten. Daarom neemt de andere snelboot, Koegelwieck, de snelle diensten van de Tiger zo veel mogelijk over, aldus een woordvoerder.

Door de aanvaring is een gat ontstaan in een van de rompen van de Tiger. "Er loopt water in een van de rompen", aldus een woordvoerder. "Maar het schip is zo ontworpen, met meerdere compartimenten, dat dit verder geen gevaar heeft opgeleverd."

Op de veerboot zaten 21 passagiers en zes bemanningsleden op het moment van de aanvaring. Volgens de woordvoerder zijn er op deze boot geen mensen gewond geraakt. "Iedereen heeft na aankomst het schip rustig verlaten."