Clicky


Twee doden door aanvaring snelboot en watertaxi bij Terschelling

Twee doden door aanvaring snelboot en watertaxi bij Terschelling [+foto&video]
21-10-2022 10:17 | Aanvaringen | auteur ANP | Redactie Transport Online

TERSCHELLING - [update 10:17 uur] Door de aanvaring tussen een snelboot en watertaxi bij Terschelling zijn twee mensen omgekomen. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Friesland. Wie de omgekomen mensen zijn, kon hij nog niet vertellen. Op dit moment wordt ook nog een 12-jarig kind vermist.

De aanvaring vond nabij het Schuitengat bij Terschelling plaats tussen de snelboot Tiger van rederij Doeksen en watertaxi Stormloper. De Stormloper, een kleine watertaxi, had zeven mensen aan boord. De watertaxi is gezonken. Vier mensen werden direct uit het water gehaald. Ook een andere persoon werd uit het water gehaald. Dit was het eerste slachtoffer dat moest worden gereanimeerd. Daarna was sprake van twee vermisten, van wie er een rond 08.30 uur werd gevonden, die eveneens moest worden gereanimeerd.

Of de opvarenden van de watertaxi een reddingsvest droegen, weet de woordvoerder niet. Een zoekslag bij het schip heeft nog niet geleid tot het vinden van het vermiste kind.

De Tiger, met 21 passagiers en zes bemanningsleden aan boord, maakte water, maar heeft inmiddels Harlingen veilig bereikt. Of er mensen aan boord van de Tiger gewond zijn geraakt, wist de woordvoerder van het Kustwachtcentrum niet. Volgens de veiligheidsregio worden deze mensen opgevangen in Harlingen.

Over de oorzaak van de aanvaring kan de Kustwacht ook niets zeggen. "Daar zal de politie onderzoek naar doen. Het weer en het zicht was wel redelijk goed daar."