Clicky

 
Transport Online - Europese gasprijs stijgt flink in aanloop naar Europese top

Europese gasprijs stijgt flink in aanloop naar Europese top

Europese gasprijs stijgt flink in aanloop naar Europese top
20-10-2022 19:51 | Financieel | auteur ANP/BELGA

AMSTERDAM - De Europese gasprijs is donderdag bijna 14 procent gestegen. Dat gebeurde in aanloop naar de nieuwe Europese top over de energieprijzen.

De laatste dagen ging de gasprijs op de toonaangevende Amsterdamse gasmarkt nog omlaag. Dat was onder meer te danken aan het vullen van de gasvoorraden in verschillende landen in West-Europa, terwijl de temperaturen nog niet zo laag zijn dat de verwarming massaal aan moet.

Maar donderdag steeg de prijs voor een megawattuur gas met bijna 14 procent naar meer dan 128 euro. Dat is weliswaar fors minder dan de piek van 349 euro eind augustus, maar wel drie keer meer dan de gasprijs van een jaar geleden.

Tijdens de Europese top in Brussel die donderdagmiddag begon overleggen de regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-landen opnieuw over een gezamenlijk beleid om de energiecrisis tegen te gaan. Het draait met name om de gasprijzen, die na de Russische inval in Oekraïne de hoogte in zijn geschoten.

Het voorstel van de Europese Commissie is te komen tot een flexibele pieklimiet voor de gasprijzen, terwijl de lidstaten 15 procent van hun gas gezamenlijk zouden moeten gaan inkopen om zo de prijs te drukken. Tot dusverre konden de EU-leiders het telkens niet eens worden over een centrale aanpak. Ook nu lijkt eensgezindheid ver weg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden