Clicky

 
Transport Online - Beleggers willen opheldering BAM over inval opsporingsdiensten

Beleggers willen opheldering BAM over inval opsporingsdiensten

Beleggers willen opheldering BAM over inval opsporingsdiensten
20-10-2022 19:40 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil opheldering van bouwconcern BAM over de recente invallen van de Fiod en het Openbaar Ministerie bij de onderneming. Daardoor ging het aandeel BAM maandag keihard onderuit op de beurs in Amsterdam, waardoor beleggers hun beleggingen een stuk minder waard zagen worden.

Het gaat om een onderzoek naar "mogelijke onregelmatigheden" bij het internationale onderdeel van het bedrijf. Beleggersorganisatie VEB vraagt zich af of BAM zelf al eerder aanwijzingen had dat zich mogelijk onregelmatigheden hadden voorgedaan. Ook willen beleggers weten of er een risico is dat de autoriteiten in andere landen vergelijkbare onderzoeken zullen starten.

De koersval bij BAM ligt gevoelig gezien het verleden van het bouwconcern. BAM moest nog niet zo heel lang geleden meerdere keren forse tegenvallers opbiechten, bijvoorbeeld over het project voor de aanleg van een zeesluis in IJmuiden.

Venijnig staartje

"Na jaren van overwegend slechte resultaten door forse projectverliezen leek bestuursvoorzitter Ruud Joosten het lek bij de grootste bouwer van Nederland boven te hebben", geeft de VEB aan. "En toen werd het maandag 17 oktober 2022 en volgde er toch nog een venijnig staartje."

De FIOD, de recherche van de Belastingdienst, liet maandag weten dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt. BAM stelde volledig mee te werken aan het onderzoek, maar gaf geen verdere toelichting.

Foto's

  • BAM
    BAM
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden