Clicky

 
Transport Online - Opnieuw transporten stilgelegd na overtredingen tijdens Duitse transportcontrole [+foto's]

Opnieuw transporten stilgelegd na overtredingen tijdens Duitse transportcontrole

Opnieuw transporten stilgelegd na overtredingen tijdens Duitse transportcontrole [+foto's]
20-10-2022 16:24 | Controles | auteur Redactie

KIRCHHEIM - Woensdag 19 oktober hield de Duitse politie, in samenwerking met de Douane en de BAG, in Kirchheim een grote transportcontrole gericht op het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Door de verscheidenheid aan deelnemende instanties konden alle denkbare controlesegmenten in kaart worden gebracht. Beginnend met het controleren van de voorschriften voor rij- en rusttijden, verder met controles op de naleving van toegestane afmetingen, gewichten en aslasten, controles van de ladingzekering, voertuigtechnische controles, controle van de chauffeurs en de aanwezige documenten.

In totaal werden zes transporten met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. Vier vrachtwagens mochten tijdelijk hun rit niet voortzetten vanwege ernstige overtredingen van de specificaties voor het behandelen en zekeren van de gevaarlijke goederen.

Bij twee transporten was de ladingzekering van de gevaarlijke stoffen zo ontoereikend dat het risico bestond dat de stoffen zouden vrijkomen en ook mogelijk verlies van lading kon plaatsvinden onder normale rijomstandigheden.

Deze twee transporten van gevaarlijke stoffen werden daarom aan de ketting gelegd om de verdere rit effectief te beletten. Deze transporten werden door gespecialiseerde bedrijven herladen en de gevaarlijke vracht werd goed vastgezet. Pas de volgende dag kon na politiecontrole de rit worden voortgezet.

Eén van de betrokken chauffeurs moest een hoog driecijferig bedrag als borg storten om de boete veilig te stellen. De opgelegde boetes zullen zeker in de vier cijfers gaan lopen, zegt de Duitse politie.

Naast transporten met gevaarlijke goederen werden ook andere vrachtwagens gecontroleerd. Ook hier werden diverse overtredingen gevonden. De totale som aan boetes ligt zeker in de tienduizend euro's, aldus de politie.

Ook hier werden negen voertuigen verboden de rit voort te zetten eer de problemen opgelost waren.

Op deze controledag werden in totaal 58 voertuigen en 66 personen gecontroleerd. Hiervan kregen in totaal 31 personen een boete.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden