Clicky

 
Transport Online - Nieuwe IVECO S-WAY voor Plokker Pallets

Nieuwe IVECO S-WAY voor Plokker Pallets

Nieuwe IVECO S-WAY voor Plokker Pallets
20-10-2022 15:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SOMEREN - De vrachtwagens van Plokker Pallets zijn een genot voor het oog van veel truckliefhebbers. Met de zwart-gouden kleurstelling herken je de trucks gelijk. Onlangs heeft Martin Plokker de nieuwe S-WAY in ontvangst mogen nemen. De nieuwe truck heeft al voor deze in ontvangst werd genomen verschillende prijzen gewonnen. Dit zullen ook zeker niet de laatste prijzen zijn.

De nieuwe S-WAY van Plokker Pallets is een 4x2 low deck trekker. Deze configuratie is standaard voor het wagenpark van Plokker. Op deze manier kunnen alle trucks rijden met dezelfde trailers. Daarnaast is het voordeel van een low deck trekker natuurlijk het extra laadvolume : "We hebben dit nodig voor het laadvolume van de pallets. We vervoeren op 1 trailer ongeveer 800 pallets."

De trekker is rondom luchtgeveerd en heeft 570 pk.

Plokker Pallets verkoopt, verhuurt, vernieuwt en vervoert, zoals de naam al doet vermoeden, pallets. Het bedrijf staat bekend om de opvallende zwart-gouden trucks. Een herkenbare huisstijl die door de vader van Martin Plokker, directeur Plokker Pallets, is bedacht. Al in 1975 begon Plokker sr. met de handel van pallets in IJmuiden. Toen al bestond de liefde voor showtrucks bij de familie Plokker. En deze liefde zet door in de volgende generatie. Ook de zoons van Martin staan maar al te graag met de Plokker trucks op de truckshows. Het is dan ook niet raar dat Plokker na de knalrode S-WAY van Weeda ook naar IVECO ging kijken voor een volgende truck.

De nieuwste aanwinst van Plokker is opgebouwd door van Kessel. Zo is er een RVS Achterbumper met rondelampen en zijn de side-skirts afgewerkt met lampenlatten. Ook heeft de truck van Plokker een vlakke achterwand met verlichting. Het geheel geeft een stoere uitstraling.

De chauffeur van de nieuwe S-WAY werkt nog niet lang bij Plokker, dat maakt niet dat hij minder trots is op de truck. Trots laat hij het lederen interieur van de truck zien. Het interieur is het werk van M&M interieur. Alles is bekleed met bruin leer & alcantara. Trots vertelt Martin dat hij het interieur samen met M&M interieur en zijn twee zoons heeft gekozen: "Het ziet er gewoon chique uit. En de beige kleur in het interieur komt overheen met de gouden strepen op de truck."

Het airbrush werk op de achterwand is verzorgd door een vriend van de familie Plokker. Op iedere truck van Plokker zijn de pallets en een pin-up te vinden. Ook op de nieuwe truck van Plokker prijkt boven de LED-tekst "Alles Palletti" een unieke airbursh afbeelding. Het spuitwerk is gedaan door Cranen Fleetservice B.V. en Willeke van MW Desings heeft de special paint op zich genomen.

Dat de truck al prijzen heeft gewonnen voor dat deze helemaal af is, belooft veel goeds. De chauffeur kon in ieder geval niet wachten om met zijn nieuwe truck de weg op te gaan.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden