Clicky


Forto en GoodShipping werken samen om biobrandstof aanbod voor klanten Forto uit te breiden

Forto en GoodShipping werken samen om biobrandstof aanbod voor klanten Forto uit te breiden
20-10-2022 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BERLIJN - Forto kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met GoodShipping als onderdeel van haar groeiende biobrandstofprogramma. Vanaf vandaag kan Forto de inzet van geavanceerde biobrandstof aanbieden voor hun boekingen voor volle containerladingen zeevrachtzendingen met behulp van de decarbonisatiediensten van GoodShipping, waardoor de toegankelijkheid van alternatieve brandstofopties voor Forto-klanten verder wordt uitgebreid. De nieuwe samenwerking met GoodShipping is de volgende mijlpaal in het duurzaamheidsaanbod van Forto, na de recente lancering van het biobrandstofprogramma.

GoodShipping helpt bedrijven hun scope 3 emissies van de supply chain te verminderen door de overstap naar biobrandstof voor de vrachtzendingen van een bedrijf te vergemakkelijken. De biobrandstof alternatieven worden geleverd door mariene biobrandstoffen pionier GoodFuels, een zusterbedrijf van GoodShipping. GoodFuels is wereldwijd marktleider in biobrandstoffen gemaakt van gecertificeerd afval en reststromen die direct gebruikt kunnen worden voor zwaar transport. De brandstof voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Het gaat onder meer om gebruikte bakolie en afval van dierlijke vetten die niet op een hoogwaardigere manier gerecycled kunnen worden. Het gebruik van biobrandstoffen leidt tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-emissies van transport, zonder dat er veranderingen in de eigen bedrijfsvoering nodig zijn. CO2-neutraal vervoer, waarbij de CO2-uitstoot effectief voor 100% wordt verminderd, wordt bereikt door het toewijzen van een hogere hoeveelheid biobrandstof als onderdeel van de boeking. Het proces omvat een certificering van de emissiereductie, die door een onafhankelijke derde partij wordt gecontroleerd.

Via het partnerschap biedt Forto zijn klanten de decarbonisatiediensten van GoodShipping aan. Dankzij de infrastructuur van het bedrijf kan het biobrandstof beschikbaar stellen aan klanten die een verscheidenheid aan scheepvaartvolumes, locaties, handelsroutes en vrachtcontracten ondersteunen. De vele carrier partners en het brede aanbod zullen Forto's huidige biobrandstofprogramma uitbreiden.

Michael Wax, CEO en medeoprichter van Forto: "Het mogelijk maken van echte verandering om de milieu-impact van de logistieke industrie te verminderen is voor ons bij Forto van groot belang. Ons uiteindelijke doel is om klanten te helpen van duurzaam transport hun standaardkeuze te maken - ervoor te zorgen dat ons biobrandstofprogramma zo toegankelijk mogelijk is voor onze klanten en hun verschillende behoeften is een belangrijke drijfveer hiervoor. GoodShipping is een innovator in de markt, met een breed, toegewijd partnernetwerk en dit partnerschap stelt ons in staat om ons huidige aanbod uit te breiden. Dit is een belangrijke volgende stap in onze groene ambities en we zijn verheugd om nauw samen te werken met een bedrijf dat zoveel expertise heeft op dit gebied."

Dirk Kronemeijer, CEO van Good Shipping: "We zijn erg trots om Forto als partner te hebben. Door onze krachten te bundelen kunnen we duurzaam transport aanbieden aan alle klanten van Forto en zetten we de volgende grote stap in het bereiken van onze gezamenlijke groene ambities."

Het aanbod van Forto op het gebied van duurzaamheid begint met het inzichtelijk maken van emissies en het verstrekken van informatie die klanten in staat stelt impactvolle, op data gebaseerde beslissingen te nemen. Forto biedt ook CO₂-emissiecompensaties voor alle transportmodi en naast het biobrandstoffenprogramma worden intermodale volumes van het Duitse Rail Pre- en On-Carriage vervoerd met een focus op het gebruik van treinen die worden aangedreven door hernieuwbare energie. Forto werkt strategisch samen met partners, klanten en andere belanghebbenden om duurzaamheidsopties te onderzoeken en oplossingen te vinden die aansluiten bij hun behoeften.