Clicky

 
Transport Online - Curaçao wil met Rutte praten over schrappen vluchten KLM

Curaçao wil met Rutte praten over schrappen vluchten KLM

Curaçao wil met Rutte praten over schrappen vluchten KLM
19-10-2022 23:45 | Buitenland | auteur ANP

WILLEMSTAD - De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas wil op korte termijn praten met zijn Nederlandse collega Mark Rutte over het besluit van KLM om het aantal vluchten naar Curaçao in de komende maanden te beperken. Pisas zegt dat de beslissing grote gevolgen heeft voor de economie van het eiland en hoopt dat Rutte kan bemiddelen bij KLM om de beslissing terug te draaien.

Het lokale bedrijfsleven gaat op een rij zetten hoe groot de schade is van de beslissing van KLM voor Curaçao. Die gegevens zullen naar Den Haag worden gestuurd door Pisas, samen met een verzoek tot hulp.

Eind september kondigde KLM aan om het aantal vluchten naar Curaçao te vergroten en dagelijks twee keer te vliegen. Op 14 oktober draaide de luchtvaartmaatschappij dat besluit echter terug. KLM gaat tot zeker eind maart niet meer dan een keer per dag vliegen op Curaçao, onder meer vanwege aanhoudende problemen bij Schiphol en interne problemen in het bedrijf.

Volgens het Curaçaose bedrijfsleven toont KLM zich daarmee een niet betrouwbare partner, omdat het niet mogelijk is op korte termijn te zorgen voor een nieuwe aanvoer. Door de beslissing vreest het eiland meer dan negenduizend bezoekers per maand mis te lopen en maandelijks 1500 ton aan vracht. Minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje zei eerder dat Curaçao hierdoor zeker 20 miljoen euro misloopt.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden