Clicky


Iran beschuldigt Duitsland ervan rellen aan te wakkeren

Iran beschuldigt Duitsland ervan rellen aan te wakkeren
19-10-2022 20:04 | Buitenland | auteur ANP

THERAN - Iraanse media stellen dat de Duitse ambassade in Teheran heeft gewerkt aan het aanwakkeren van de recente rellen in het land. Functionarissen van de ambassade en van enkele andere Europese ambassades hielden bijeenkomsten over "hoe de rellen en conflicten konden worden vergroot", aldus het persbureau FARS.

Eerder deden dat vooral functionarissen van de Britse en Franse ambassades, maar nu heeft Duitsland die rol op zich genomen, suggereert het persbureau. Dat bericht dat bij de onlusten van de afgelopen weken mensen uit veertien landen zijn gearresteerd, vooral uit Afghanistan, maar ook uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Rusland en de VS. Er wordt niet gemeld waar en wanneer en hoeveel buitenlanders zijn opgepakt.

In heel Iran zijn momenteel grote protesten tegen het regime dat onder meer kampt met diepe en slepende economische crises. De dood half september van een 22-jarige vrouw, Mahsa Amini, na haar arrestatie door de zedenpolitie wegens overtreding van kledingvoorschriften, heeft geleid tot een golf van protesten waarbij tientallen doden zijn gevallen. De vrouw zou zijn overleden als gevolg van mishandeling door de politie, maar volgens de autoriteiten bezweek ze aan orgaanfalen dat te maken zou hebben met een hersenoperatie die ze op 8-jarige leeftijd onderging. Tegenstanders van het regime van de aartsconservatieve sjiitische geestelijkheid hebben haar dood aangrepen om massaal de straat op te gaan.

Volgens het regime zijn de protesten het werk van buitenlandse inlichtingendiensten die worden geholpen door westerse media, beroemdheden, Iraanse ballingen en terroristische groeperingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats