Clicky

 
Transport Online - RVD zegt niets over aanwezigheid koning op WK in Qatar

RVD zegt niets over aanwezigheid koning op WK in Qatar

RVD zegt niets over aanwezigheid koning op WK in Qatar
19-10-2022 12:38 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil woensdag bevestigen noch ontkennen of koning Willem-Alexander naar het WK voetbal in Qatar gaat. "We hebben aan de brief van Hoekstra niets toe te voegen", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat er een regeringsdelegatie naar het omstreden WK gaat. Wie meegaan, wordt later bekend. Het is mogelijk dat koning Willem-Alexander deel uitmaakt van deze delegatie.

De Tweede Kamer steunde begin vorig jaar nog een motie van de SP om geen kabinetsdelegatie te sturen omdat arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. Volgens Hoekstra zal wegblijven van het kabinet bij het WK de mensenrechten in de kleine Golfstaat niet verbeteren. Hij wijst er ook op dat de arbeidsomstandigheden de afgelopen jaren in Qatar zijn verbeterd.

Het kabinet hield lang de boot af na de motie van de Kamer. De wens van de volksvertegenwoordiging werd "in beraad" gehouden. Intussen ging het kabinet in gesprek met de autoriteiten van Qatar over verbetering van de arbeidsomstandigheden en de mensenrechten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden