Clicky


Automobilist dwingt vrachtwagenchauffeur met kapotte achterband te stoppen

Automobilist dwingt vrachtwagenchauffeur met kapotte achterband te stoppen [+foto's]
18-10-2022 17:36 | Opmerkelijk | auteur Redactie

GRUBBENVORST - Een oplettende automobilist heeft dinsdagmiddag een vrachtwagenchauffeur gedwongen te stoppen. Hij passeerde de chauffeur op de A73 en zag dat hij achterop zijn trailer op een volledig kapotte band reed.

De automobilist wachtte op de afrit Grubbenvorst zodat de Litouwse chauffeur veilig de afrit kon nemen. Inmiddels reed de chauffeur op de vluchtstrook. De chauffeur zag het gevaar echter niet en besloot alsmaar door te rijden. De automobilist probeerde de chauffeur aan te spreken maar die gaf geen gehoor.

De automobilist bleef hem volgen en toen de chauffeurs zelfs bij een rotonde rechtdoor ging en zo weer een veilige parkeerplek omzeilde stopte de automobilist voor de vrachtwagen zodat hij op de Venrayseweg in Venlo tot stilstand gedwongen werd.

Intussen was de hele band van de velg gelopen met een forse schade aan het wegdek tot gevolg. De automobilist belde vervolgens de politie en die kwam ter plaatse.

Uiteindelijk heeft de chauffeur zijn vrachtwagen in een groenstrook moeten parkeren zodat het inmiddels opgehoopte verkeer verder kon rijden.

Of de chauffeur een bekeuring heeft gekregen is niet bekend.