Clicky


Politie zoekt naar vermist 10-jarig meisje Hebe in Waspik

Politie zoekt naar vermist 10-jarig meisje Hebe in Waspik
18-10-2022 15:57 | Binnenland | auteur ANP

WASPIK - [update 17:00 uur] De politie heeft de zoektocht naar het 10-jarige meisje Hebe uit Vught en haar begeleidster toegespitst op de plaats Waspik (Brabant). Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat zij mogelijk maandagmiddag om 15.30 uur op de A59 ter hoogte van Waspik zijn geweest. De familie van het meisje had daar eerder dinsdag al gezocht. Sinds 14.30 uur is ook de politie daar een zoekactie gestart in een straal van enkele kilometers rondom de plek waar de twee mogelijk voor het laatst gezien zijn.

Ook leden van het Veteranen Search Team zoeken mee. Zij zijn met ongeveer 120 man aanwezig in Waspik en zoeken met kleine groepjes in het gebied. Zij delen hun bevindingen weer met de politie.

Eerder op de dag werd al gezocht in een groter gebied tussen Vught en Raamsdonksveer. Hebe, die gehandicapt is, werd aan het einde van de maandagmiddag door haar 26-jarige begeleidster opgehaald in Raamsdonksveer, die haar naar huis zou brengen. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto met het kenteken PR-425-K. De politie heeft geprobeerd deze auto te traceren, maar nog zonder resultaat.

Dinsdagochtend is er een amber alert uitgegeven voor Hebe. Vanwege haar conditie heeft het meisje constante zorg nodig. Ze heeft scoliose en loopt wankel, met haar voeten naar buiten. Ze draagt verder een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok.

De politie heeft de identiteit van de begeleidster niet vrijgegeven. Volgens een woordvoerder van de politie is dat omdat een amber alert zich alleen op kinderen richt en omdat de rol van de vrouw nog niet duidelijk is. "Daarom zijn we heel terughoudend. Alle scenario's staan nog open." Het gaat in ieder geval om een vrouw met blond, halflang haar en blauwe ogen.