Clicky

 
Transport Online - Ook werknemers in het multimodaal vervoer krijgen er 1.000 euro bij

Ook werknemers in het multimodaal vervoer krijgen er 1.000 euro bij

Ook werknemers in het multimodaal vervoer krijgen er 1.000 euro bij
18-10-2022 15:20 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Ook de ruim 1.200 werknemers in het multimodaal vervoer (het gecombineerde vervoer van bussen en treinen) krijgen in november een extra eenmalige uitkering van 1.000 euro bruto, bovenop de lopende cao.

"Voor de werknemers van Arriva, Qbuzz en Keolis die onder de cao Multimodaal Vervoer vallen hebben we zojuist dezelfde afspraak gemaakt als vorige week voor de cao Openbaar Vervoer", zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen.

De werkgevers reageren hiermee positief op een dringend verzoek van CNV Vakmensen om in deze tijd van hoge inflatie iets extra’s voor de werknemers te doen. De huidige cao loopt namelijk nog, tot eind van dit jaar.

De Bruine: "De onverwacht hoge inflatie mag niet alleen voor rekening van de werknemers komen. We zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen. Vorige week hebben we een mooie afspraak gemaakt voor alle werknemers die onder de cao Openbaar Vervoer vallen. We kregen daar natuurlijk vragen over van werknemers in het multimodaal vervoer: krijgen wij die duizend euro ook? De werkgevers hebben nu toegezegd dat ze die afspraak overnemen. Mooi nieuws, want die duizend euro extra is in deze tijd bijzonder welkom."

Extra uitkering

De afspraak houdt in dat een fulltimer in november een extra uitkering krijgt van 1.000 euro bruto. Voor parttimers is de uitkering naar rato van het dienstverband. De extra uitkering geldt ook voor uitzendkrachten.

Cao Multimodaal Vervoer

De cao Multimodaal Vervoer geldt voor ruim 1.200 werknemers van Arriva, Qbuzz en in Keolis, die in verschillende regio’s van Nederland gecombineerd bus- en treinvervoer verzorgen. De onderhandelingen over een nieuwe cao (vanaf 1 januari 2023) zijn nog gaande.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden