Clicky

 
Transport Online - SEAT bouwt meer dan een miljoen SUV’s

SEAT bouwt meer dan een miljoen SUV’s

SEAT bouwt meer dan een miljoen SUV’s
18-10-2022 14:57 | Auto | auteur Redactie

LEUSDEN - De SUV scoort en claimt jaar na jaar een groter marktaandeel. Sports Utility Vehicles waren vorig jaar goed voor 46 procent van de autoregistraties in Europa, 5 procent meer dan het jaar ervoor. Dit jaar verkocht SEAT zijn 1 miljoenste SUV, zes jaar na de introductie van het eerste model. Vorig jaar waren de Arona, Ateca en Tarraco met 192.100 eenheden al goed voor 49 procent van de wereldwijde verkoop van SEAT. Design, veelzijdigheid en een sportief rijgedrag spelen een essentiële rol bij de keuze van klanten voor deze SUV’s.

De 1 miljoenste SEAT SUV die recent van de band liep was een Arona. Sinds de lancering in 2017 is SEAT’s eerste stads-SUV uitgegroeid tot de populairste auto van het merk, met 481.585 verkochte exemplaren wereldwijd. Met name in thuisland Spanje is de Arona een bestseller; vorig jaar was het zelfs de eerste keer dat een SUV de bestverkochte auto van het land was. De Arona is zo populair geworden door zijn uitgesproken design, het innovatieve interieur, de nieuwste technologie met dynamische prestaties en zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

De robuuste SEAT Ateca is de eerste SUV in de historie van het Spaanse merk, gelanceerd in 2017. Van dit compacte model heeft SEAT tot op heden al 435.443 exemplaren verkocht. Zijn elegante lijnen en uitgesproken sportieve karakter geven hem een ​​onmiskenbare identiteit, wat extra wordt onderstreept door de 4Drive-versie met efficiënte vierwielaandrijving. De SEAT Ateca biedt in alle gevallen een stabiel en comfortabel rijgedrag, wat perfect past bij zijn offroadkarakter. De Ateca scoort met name goed in buurland Duitsland, waar al meer dan 108.000 eenheden zijn verkocht.

De Tarraco is sinds 2018 de derde pijler onder het SUV-offensief van SEAT. Van dit model heeft het merk tot nu toe wereldwijd 88.820 exemplaren verkocht. De Tarraco was de eerste SEAT waarvan de naam door het publiek werd gekozen. Naast een trendsettend design wordt de Tarraco vooral geroemd vanwege zijn enorme ruimte, met een interieur dat plaats biedt aan maximaal zeven personen en een bagageruimte van zelfs 1.775 liter als de achterste twee zijn neergeklapt. Bovendien zorgt zijn verhoogde zitpositie voor een ‘King of the Road’-gevoel, zonder dat het afbreuk doet aan zijn sportieve rijgedrag. Net als bij de Ateca is Duitsland de grootste markt; 29.000 Oosterburen kozen voor het model.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden