Clicky


 


Langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote in woning Muntendam

Langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote in woning Muntendam
18-10-2022 14:17 | Misdaad | auteur Redactie

GRONINGEN - De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Vorig jaar november beroofde hij zijn echtgenote van het leven in hun eigen woning in Muntendam. Naast de onvoorwaardelijke gevangenisstraf heeft de rechtbank vorderingen tot schadevergoeding van drie nabestaanden nagenoeg geheel toegewezen.

De rechtbank vindt dat niet bewezen is dat de verdachte heeft gehandeld met voorbedachte rade. Naar het oordeel van de rechtbank blijkt uit de verklaringen van de verdachte en het dossier dat hij heeft gehandeld in een ogenblikkelijke gemoedsopwelling. Daarom is er geen sprake geweest van voorbedachte rade. Bovendien hebben de gebeurtenissen in een kort tijdsbestek plaatsgevonden, waardoor van een kalm beraad geen sprake was.

De verdachte heeft op 7 november 2021 zijn echtgenote in hun eigen woning van het leven beroofd. Na een woordenwisseling is verdachte in woede ontstoken en heeft hij de keel van het slachtoffer dichtgeknepen. Verdachte ging er vervolgens van uit dat het slachtoffer was overleden. Dat weerhield hem er niet van haar hoofd te omwikkelen met twee lagen tape en, zoals uit het dossier is af te leiden, geweld uit te oefenen op het lichaam van het slachtoffer.

Deskundigen hebben de man onderzocht en geconcludeerd dat de man ten tijde van de gebeurtenissen volledig toerekeningsvatbaar was, de rechtbank heeft die conclusie overgenomen.

De rechtbank is van oordeel dat, gezien de aard en de ernst van de gebeurtenissen, alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vele jaren op zijn plaats is. Alles afwegende komt de rechtbank tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats