Clicky

 
Transport Online - Tarieven Eneco per 1 november omlaag, verdere verlaging niet zeker

Tarieven Eneco per 1 november omlaag, verdere verlaging niet zeker

Tarieven Eneco per 1 november omlaag, verdere verlaging niet zeker
18-10-2022 09:14 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 14:01 uur] Energiebedrijf Eneco verlaagt per 1 november de tarieven voor energie en gas. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD. Het gaat specifiek om klanten die vanaf die datum een nieuw tarief krijgen.

Die klanten zijn eind september al geïnformeerd over de tariefverlaging en gaan 3,17 euro per kubieke meter gas en 79 cent per kilowattuur elektriciteit betalen. Eneco-klanten wiens tarieven vóór 1 november omhoog gaan, betalen nog 3,35 euro per kuub gas en 84 cent per kilowattuur. Die klanten horen eind november in hoeverre hun tarief zal veranderen.

Volgens de zegsvrouw is het wel "koffiedik kijken" of de tarieven dan omlaag gaan. "Er zijn zoveel geopolitieke spanningen op dit moment, dat het moeilijk is om te zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Daarover kunnen we geen garanties geven."

Gasprijs

De tariefverlaging is het gevolg van de ontwikkeling van de Europese gasprijs. Die stond vorige week op het laagste niveau in maanden. Dat komt onder meer doordat grote hoeveelheden vloeibaar gemaakt gas (lng) Europa bereiken.

Een woordvoerster van Essent geeft aan op dit moment nog geen zicht te hebben op de prijsontwikkeling van de tarieven die klanten gaan betalen. De energieleverancier koopt momenteel de energie in voor de aankomende maanden.

Ook Vattenfall heeft nog geen zicht op eventuele tariefwijzigingen. Het energiebedrijf laat in een reactie weten energie soms enkele maanden van tevoren in te kopen. Daardoor loopt de prijs die consumenten betalen soms enkele maanden achter op de prijs waarvoor Vattenfall de energie inkoopt. "Het is nu dus nog te vroeg om de daling van de gasprijs door te berekenen aan de consument", licht een woordvoerder toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden