Clicky

 
Transport Online - Lufthansa rekent op verdubbeling van de winst

Lufthansa rekent op verdubbeling van de winst

Lufthansa rekent op verdubbeling van de winst
17-10-2022 19:01 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft zijn winstverwachtingen voor dit jaar verdubbeld. De onderneming ziet de vraag naar vliegreizen toenemen, en ziet dat reizigers ook bereid zijn hogere prijzen te betalen. Vooral tijdens de afgelopen zomermaanden heeft het concern goed gedraaid, ook door de inhaalvraag na de coronapandemie. Het coronavirus zorgde twee jaar lang voor ellende in onder andere de luchtvaart.

Het Duitse concern verwacht nu een aangepaste winst voor rente en belastingen van meer dan 1 miljard euro dit jaar, aldus een verklaring maandag. In een prognose van eerder dit jaar ging het bedrijf nog uit van een winst van meer dan 500 miljoen euro.

Europa's grootste luchtvaartgroep was de afgelopen maanden volop bezig verstoringen op de belangrijkste luchthavens te bestrijden. Door stakingen en coronavirus-gerelateerde personeelstekorten werden een heleboel vluchten geschrapt. Maar omdat de gemiddelde ticketprijzen hoger lagen, steeg toch de winst. Ook voor de komende maanden verwacht Lufthansa dat de vraag naar vliegtickets sterk blijft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions