Clicky


 


62 miljoen euro extra voor isolatie en warmtepompen

62 miljoen euro extra voor isolatie en warmtepompen
17-10-2022 15:45 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - Het budget van de ISDE, de subsidieregeling voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet wordt in verband met het grote aantal aanvragen dit jaar met 62 miljoen euro verhoogd. Daarmee is er in totaal 290 miljoen euro beschikbaar in 2022. De ophoging van de subsidie is per 18 oktober beschikbaar.

De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, voorziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 verdubbelt ten opzichte van vorig jaar naar ruim 80.000 aanvragen. De ISDE-subsidie wordt jaarlijks beschikbaar gesteld en loopt door tot 2030. Zowel huiseigenaren, VvE’s als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de regeling. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel.

"Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen verhogen we het budget van de ISDE dit jaar nog met 62 miljoen euro. Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland. We zien ook dat steeds meer mensen hun huis willen verduurzamen," aldus Jetten bij de bekendmaking.

Dit jaar werden door huishoudens al ruim 64.000 aanvragen gedaan. Er werd ruim 98 miljoen euro aangevraagd voor isolerende maatregelen en bijna 56 miljoen euro voor de installatie van (hybride) warmtepompen. Na de verhoging van het budget is er tot en met eind dit jaar nog bijna 90 miljoen euro beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers. Daarnaast is er binnen de ISDE specifiek voor zakelijke gebruikers in 2022 30 miljoen euro beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats