Clicky

 
Transport Online - Drie dagen geen treinen naar Zeeland door botsing bus en trein [+foto]

Drie dagen geen treinen naar Zeeland door botsing bus en trein

Drie dagen geen treinen naar Zeeland door botsing bus en trein [+foto]
17-10-2022 15:46 | Ongevallen | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - Tussen het Noord-Brabantse Roosendaal en het Zeeuwse Kruiningen-Yerseke rijden zeker drie dagen geen treinen door de aanrijding maandagochtend op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Bij de aanrijding werd een bus die op een spoorwegovergang stond doormidden gereden door een trein.

Volgens een woordvoerder is er "heel veel schade aan het spoor". Daarom duurt het een aantal dagen voor er weer treinen kunnen rijden. "De overweginstallatie is kapot. Dat zijn de slagbomen en de bellen die ervoor zorgen dat mensen het spoor niet oversteken als er een trein aankomt. Ook is er schade aan de spoorbaan zelf", vertelt de ProRail-woordvoerder. "De schade is ook nog niet volledig opgemaakt, want er wordt nog onderzoek gedaan naar het ongeval." Het is nog niet duidelijk hoe de bus stil kwam te staan op de spoorwegovergang.

De plek van het ongeval bevindt zich op het traject naar Zeeland. "Dit zal veel hinder opleveren voor mensen die naar Zeeland willen", schat ProRail in. "We doen er alles aan om de schade te herstellen maar we moeten ook de onderzoeksinstanties de tijd geven en het herstel moet ook gecontroleerd worden. Dat heeft tijd nodig."

John Voppen, directeur van ProRail, zegt in een reactie op de website van ProRail dat "meerdere mensen een engeltje op hun schouder gehad hebben" maandag. De spoorbeheerder wil ook "tot op de bodem uitgezocht" hebben "hoe dit heeft kunnen gebeuren". Voppen zegt dat ProRail "volledig" meewerkt aan onderzoek naar het ongeval.

De Nederlandse Spoorwegen zetten snelbussen in tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. Ook rijden er stopbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden