Clicky


Management modemerk NA-KD bezoekt toekomstig dc in Duiven

Management modemerk NA-KD bezoekt toekomstig dc in Duiven
17-10-2022 14:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUIVEN - Het management van het Zweedse modemerk NA-KD, dat begin komend jaar zijn intrek neemt in een splinternieuw hightech distributiecentrum in Duiven, bezoekt dinsdag de toekomstige locatie in de Gelderse plaats. Samen met de Duivense burgemeester Huub Hieltjes planten de directieleden van NA-KD de eerste boom bij het distributiecentrum, dat momenteel nog onder ontwikkeling van Intospace is. Het verregaand gerobotiseerde dc moet NA-KD in staat stellen de Europese markt te beleveren.

NA-KD, een online damesmodemerk voor vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, is een van de snelst groeiende modebedrijven van Europa en wil met het planten van de eerste boom zijn ambities op het gebied van duurzaamheid onderstrepen. Die komen ook tot uiting in het dc van Intospace waar NA-KD in het eerste kwartaal van 2023 intrekt. Zo wordt het dak van het distributiecentrum (dc) vol met zonnepanelen gelegd zodat het gebouw aanzienlijk meer stroom gaat produceren dan NA-KD gebruikt. Zodoende wordt het gebouw per saldo energiepositief. Naar verwachting kan zo’n 60 tot 70 procent van de geproduceerde energie aan het publieke elektriciteitsnet worden geleverd.

Duurzaam ontwerp

Het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein de Seingraaf wordt ook duurzaam ontworpen in landschappelijke zin. Zowel Intospace als de gemeente Duiven hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp van het gebouw dat met veel raampartijen een prettige werkomgeving vormt voor de werknemers. Door de vele groenvoorzieningen rond het pand gaat het ook fraai ogen vanaf de nabijgelegen snelweg. Zo krijgt het distributiecentrum een 'groene' gevel, bekleed met veel verschillende inheemse planten. De wand is daardoor ook van waarde voor de lokale natuur en ziet er in alle seizoenen aantrekkelijk uit. Met een BREEAM-certificaat van de graad ´Excellent´ voldoet het gebouw aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden.

Een van de voornaamste innovaties van het toekomstige distributiecentrum van NA-KD is het grote Autostore-systeem dat wordt geïnstalleerd. Autostore is een geautomatiseerd systeem dat goederen binnen het distributiecentrum verplaatst. Robots brengen de goederen naar de verpakkingsafdeling, waarna bestellingen via transportbanden naar een automatische sorteermachine gaan. Daarop kunnen ze naar de klanten worden verzonden. Door de hoge mate van mechanisering zal de locatie werk gaan bieden aan honderd tot honderdvijftig mensen van zeer diverse opleidingsniveaus. Variërend van technisch en hoogopgeleide medewerkers zoals dataspecialisten en IT-professionals tot magazijn- en distributiemedewerkers.

Ruime, open kantoren, groot dakterras

NA-KD en Intospace vinden het allebei erg belangrijk om een fijne werkplek voor werknemers te creëren. Daarom worden er op deze locatie ruime, open kantoren gebouwd. Op het dak komt een grote kantine met een dakterras. Er wordt gestreefd naar een WELL-certificaat van de graad ‘Gold’. Dit houdt in dat er op een hoog niveau rekening wordt gehouden met de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken.

NA-KD gaat geleidelijk intrekken op de nieuwe locatie. Fase I van het project wordt begin volgend jaar opgeleverd. Fase II volgt tegen het einde van het jaar. De ontwikkeling omvat in totaal drie geschakelde gebouwen die met elkaar verbonden kunnen worden tot één hightech en duurzaam distributiecentrum.