Clicky


Ruim drie miljoen aan namaakgoederen gevonden in twee vrachtwagens

Ruim drie miljoen aan namaakgoederen gevonden in twee vrachtwagens [+foto's]
17-10-2022 12:09 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRESDEN - Nagemaakte goederen ter waarde van miljoenen werden in beslag genomen door douanebeambten van het hoofddouanekantoor in Dresden tijdens een controle bij het douanekantoor van Dresden en tijdens een transportcontrole op de snelweg A4 bij Döbschütz. Beide inbeslagnames hadden een oorspronkelijke waarde van ruim 3,2 miljoen euro.

De eerste aanhouding vond plaats op 1 augustus bij het douanekantoor in Dresden, waar medewerkers een vrachtwagen uit Turkije controleerden vanwege inconsistenties in de verzenddocumenten. Op de laadvloer troffen de collega's verschillende tassen met kledingstukken aan. Nader onderzoek wees uit dat het om plagiaat ging van twaalf bekende merken.

Na het lossen van de vrachtwagen konden de douanebeambten in totaal 13.300 T-shirts, 3.900 trainingsjacks, 2.800 sweaters, 2.000 trainingsbroeken, 79 paar schoenen, 66 jeans en 40 trainingspakken tellen. De oorspronkelijke waarde van de goederen ligt rond de 1,5 miljoen euro.

Tijdens de tweede inbeslagname op 7 september 2022 controleerden agenten van de verkeerspolitie van Görlitz een Poolse vrachtwagen die op weg was naar Frankrijk. Bij het openen van het laadruim ontdekten de collega's talloze pakketten, waarmee tegelijkertijd een penetrante chemische geur de laadruimte uitkwam.

 

Dit wekte argwaan en een eerste vermoeden dat er iets mis was met de lading.De pakketten werden vervolgens geopend. Daarin kwamen tal van schoenen van een bekende merkfabrikant aan het licht, die na nader onderzoek nep waren.

De ruim 9.500 paar schoenen hadden een geschatte waarde van 1,7 miljoen euro.