Clicky


31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangeklaagd voor drugssmokkel in Denemarken

31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangeklaagd voor drugssmokkel in Denemarken [+foto]
17-10-2022 11:11 | Criminaliteit | auteur Redactie

FROSLEV/ESBJERG - Het Deense openbaar ministerie heeft een aanklacht ingediend tegen een 31-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die in mei werd aangehouden door de douane in een poging om tien kilo cocaïne Denemarken binnen te smokkelen.

Het incident vond plaats op maandagmiddag 24 mei 2022 bij de grensovergang Frøslev. Hier werd een vrachtwagen op weg van Nederland naar Denemarken met een 31-jarige man achter het stuur gecontroleerd door de politie en douane.

Tijdens de controle kreeg een douanebeambte argwaan over het voertuig dat vervolgens naar de onderzoekshal van de douane bij de grens werd gereden. Hier merkte een van de drugshonden van het politiebureau duidelijk op dat er verdovende middelen aanwezig waren. Het voertuig werd vervolgens grondig onderzocht, waarna de tien kilo cocaïne verborgen in de trailer werd gevonden, zegt een woordvoerder van de Deense douane, Michael Lund.

Gearresteerd en aangeklaagd

De chauffeur werd vervolgens gearresteerd door de politie en beschuldigd van drugssmokkel.

Het OM bij de politie Zuid- en Zuid-Jutland heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de 31-jarige man uit Nederland. Hij wordt beschuldigd van overtreding van artikel 191 van het Wetboek van Strafrecht, dat handelt over smokkel onder bijzonder verzwarende omstandigheden.

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur pleit onschuldig. De hoorzitting vindt plaats op 6 december in de rechtbank in Esbjerg.