Clicky


Kuehne+Nagel opent nieuw distributiecentrum in Veghel voor Air Up

Kuehne+Nagel opent nieuw distributiecentrum in Veghel voor Air Up
17-10-2022 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VEGHEL - Kuehne+Nagel en air up®, 's werelds eerste navulbare drinksysteem dat smaak aan water toevoegt door middel van geur, hebben hun samenwerking uitgebreid met een nieuw e-fulfilmentcentrum in Veghel. Met de nieuwe hub bevestigt de drie jaar oude scale-up haar commitment aan de Nederlandse afzetmarkt. Het is ook een belangrijke stap in de nearshoring-strategie van air up®, met als doel om producten dichter bij de klant te brengen, levertijden te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van pakketbezorging te verkleinen.

De uitbreiding van het partnerschap tussen air up® en Kuehne+Nagel is een gevolg van de toenemende vraag naar de producten van air up® in Europa. Sinds 2021 beheert Kuehne+Nagel al warehousing- en distributiediensten voor air up® vanuit e-fulfilmentcentra in Frankrijk en Duitsland voor klanten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, België, Nederland en Oostenrijk.

Naast het bieden van snellere levertijden, willen Kuehne+Nagel en air up® met het nieuwe distributiecentrum ook de CO2-impact verlagen door het aantal kilometers naar de bestemming te verminderen, waardoor de uitstoot wordt verlaagd. Kuehne+Nagel implementeerde ook verpakkings- en last-mile-bezorgoplossingen die zijn geoptimaliseerd voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door het gebruik van enveloppen in plaats van dozen om de flavour pods van air up® te verzenden.

“We zijn verheugd met deze uitgebreide samenwerking met air up®, die perfect past binnen onze strategische focus op direct-to-consumer logistiek. Het is een mooie uitbreiding van onze bestaande e-commerce activiteiten en solide last-mile netwerk”, zegt Gerry Bosmans, Contract Logistics Director voor Kuehne+Nagel BeNeLux.

“De vraag naar onze producten in Nederland is groot. Met Kuehne+Nagel hebben we de ideale partner gevonden om deze toenemende vraag te beantwoorden, terwijl we onze bezorgdienst verbeteren en nog dichter bij onze klanten komen”, zegt Lena Jüngst, mede-oprichter en Chief Evangelist van air up®.

“Deze nieuwe opening onderstreept hoe relevant de Nederlandse markt voor ons als bedrijf is. Sinds onze lancering in Nederland in november 2020 hebben we een ongekende groei doorgemaakt in de regio en we verwachten onze aanwezigheid tegen eind 2022 verder uit te breiden.”