Clicky


Bijna dertig doden bij explosie in Turkse mijn

Bijna dertig doden bij explosie in Turkse mijn
15-10-2022 10:48 | Buitenland | auteur ANP

AMASRA - Bij een explosie in een kolenmijn aan de kust van de Zwarte Zee in het noordwesten van Turkije zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen. Elf mensen zijn gewond naar ziekenhuizen gebracht. Zes gewonden zijn zo ernstig gewond dat ze naar het 280 kilometer westelijker gelegen Istanbul zijn gevlogen voor behandeling. Verscheidene ministers zijn naar de plek van de ramp gegaan en president Erdogan komt zaterdag ook naar Amasra waar de mijnexplosie plaatsvond.

Er zijn nog vijftien mensen ingesloten in de mijn waar nog altijd brand woedt. De minister van Energie zei dat bekend is waar de vijftien zijn en dat ze waarschijnlijk gered worden.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, maar waarschijnlijk hoopten zich brandbare gassen op in de mijn. In Turkije gebeuren wel vaker ongelukken in mijnen, volgens waarnemers het gevolg van ontoereikende of niet nageleefde veiligheidsvoorschriften. In 2014 kwamen ruim driehonderd mensen om het leven door een grote explosie in een kolenmijn in de streek romd Izmir.