Clicky


Stankoverlast in Zuid-Limburg door brand Waals recyclingbedrijf

Stankoverlast in Zuid-Limburg door brand Waals recyclingbedrijf
15-10-2022 10:24 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Grote delen van Zuid-Limburg hebben zaterdagochtend last van geur- en stankoverlast door een brand in een recyclingbedrijf in Herstal-Wandre, vlakbij Luik. Door de zuidenwind trekt de rook over het nabijgelegen Zuid-Limburg. Volgens een woordvoerder van de brandweer komen er vooral uit de regio tussen Maastricht en Vaals telefoontjes van verontruste inwoners over stank binnen bij de meldkamer. Mensen spreken onder meer van een "ranzige" lucht. Tot in Sittard toe wordt de stank geroken.

Er zijn ook mensen die naar industrieterrein Chemelot bellen bij Geleen, maar daar komt de stank dus niet vandaan, aldus de brandweer.

Hoewel de brand zaterdagochtend sinds 09.00 onder controle is, gaat het nablussen nog tot zeker 12.00 uur duren, meldt de Belgische brandweer.

De Nederlandse hulpdiensten sloegen groot alarm. Zuid-Limburgse gemeenten en hulpdiensten overleggen sinds 09.30 uur in crisisberaad. Dit beraad is bijeengeroepen omdat de overlast een groot gebied met meerdere gemeenten beslaat. Volgens de woordvoerder is er buiten de geuroverlast echter geen reden tot zorg.