Clicky


Nederlanders opgepakt die mislukte aanslag België moesten ontgelden

Nederlanders opgepakt die mislukte aanslag België moesten ontgelden
14-10-2022 20:29 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Twee Nederlanders en een Belg zijn opgepakt die afgelopen zomer te grazen werden genomen door de Antwerpenaars op wie ze het hadden voorzien. Ze wilden een aanslag plegen met een brandbom, maar werden gepakt en gemarteld.

Het drietal, twee mannen van 18 en een van 20 jaar oud, werden woensdag ingerekend in Antwerpen en Turnhout. Twee van hen worden verdacht van poging tot brandstichting en het lidmaatschap van een criminele organisatie, meldt het Belgische Openbaar Ministerie.

Twee verdachten werden in de nacht van 9 op 10 augustus onderschept toen ze in Antwerpen een pand wilden bestoken. De bewoners waren al eerder doelwit en hadden bewakers op wacht gezet. Ze werden meegenomen en mishandeld, maar mochten later weer gaan. De politie kon hen identificeren toen beelden van de folteringen opdoken op sociale media.

Aanvallen als die de verdachten vermoedelijk op touw hadden gezet zijn al maanden aan de orde van de dag in Antwerpen. Het gaat steevast om afrekeningen en wraak in de onderwereld. Drugsbendes in België en Nederland zijn nauw met elkaar verbonden.