Clicky

 
Transport Online - Lekken in Nord Stream-pijpleidingen niet meer zichtbaar

Lekken in Nord Stream-pijpleidingen niet meer zichtbaar

Lekken in Nord Stream-pijpleidingen niet meer zichtbaar
14-10-2022 17:36 | Buitenland | auteur ANP/AFP

STOCKHOLM - De lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen zijn vanuit de lucht niet langer meer zichtbaar. Dat meldt de Zweedse kustwacht na twee inspectievluchten op donderdag en vrijdag over de Oostzee.

"Tijdens hun laatste vluchten over de Oostzee hebben vliegtuigen van de kustwacht niks kolkends gezien aan het zeeoppervlak", aldus de kustwacht in een verklaring.

De Nord Stream-gaspijpleidingen zijn eind vorige maand vermoedelijk gesaboteerd. Door explosies ontstonden vier lekken. De pijpleidingen waren op het moment van de lekkage niet in bedrijf. Toch waren ze gevuld met gas, waardoor lange tijd gas in grote hoeveelheden naar boven borrelde.

Alle vier de lekken bevinden zich in de Oostzee bij Denemarken en Zweden. Er is een Europees onderzoek ingesteld naar wie er verantwoordelijk is voor de lekken.

De pijpleidingen tussen Rusland en Duitsland zijn voor het grootste deel eigendom van het Russische staatsgasconcern Gazprom. Dat bedrijf leverde via Nord Stream 1 geen gas meer en Nord Stream 2 is nooit in gebruik genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden