Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht vijf procent gedaald op Brussels Airport

Luchtvracht vijf procent gedaald op Brussels Airport

Luchtvracht vijf procent gedaald op Brussels Airport
14-10-2022 16:57 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in september een daling van 5 procent in vergelijking met september 2021, en een stijging van 30 procent ten opzichte van 2019. Ook de luchtvrachtvolumes kennen een daling van 5 procent ten opzichte van het vorige jaar.

In het segment volvracht zien we een kleine daling met 3 procent. De vracht aan boord van passagierstoestellen nam dan weer toe met 9 procent, vanwege de toename van het aantal passagiersvluchten. 

Het segment expressdiensten kende een daling van 13 procent. Tot slot daalden ook de volumes getruckte vracht met 6 procent. De cargovolumes staan onder druk door de huidige geopolitieke situatie en de verstoorde energiemarkt, de lockdowns in China en de dreigende recessie en de impact ervan op de e-commerce. 

Azië blijft de grootste import- en exportregio, al liggen de volumes wat lager dan vorig jaar door de beperktere beschikbare capaciteit en de tijdelijke effecten van de lockdowns in China. Afrika is de tweede importregio en de derde exportregio. Noord-Amerika is de derde importregio en de tweede exportregio.   

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden