Clicky

 
Transport Online - Poetin: wil geen conflict met NAVO of vernietiging van Oekraïne

Poetin: wil geen conflict met NAVO of vernietiging van Oekraïne

Poetin: wil geen conflict met NAVO of vernietiging van Oekraïne
14-10-2022 16:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/RTR

ASTANA - De Russische president Vladimir Poetin zegt niet uit te zijn op een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO, die volgens hem slechts tot een "wereldwijde ramp" zou leiden. "Ik hoop dat iedereen slim genoeg is om die stap niet te nemen." Dat zei hij vrijdag tegen journalisten in Kazachstan, waar hij deelnam aan een regionale top.

Poetin zei ook dat het niet nodig is om nog langer grootschalige aanvallen uit te voeren op Oekraïne. Rusland voerde de bombardementen op zijn buurland op, nadat zaterdag de Krimbrug door een explosie deels was ingestort. De brug is de enige landverbinding tussen Rusland en het Oekraïense schiereiland, dat in 2014 door Rusland is geannexeerd. Volgens Poetin zijn alle doelen geraakt. "Het is niet onze bedoeling om Oekraïne te vernietigen", zei Poetin. "Nee, natuurlijk niet."

De strijd in Oekraïne verloopt als voorzien, aldus Poetin. Het is daarom ook niet nodig om meer reservisten te mobiliseren. Eind september kondigde Poetin aan dat 300.000 mensen zouden worden opgeroepen voor het leger. Van hen zijn er inmiddels 220.000 onder de wapenen, zei de president, die verwachtte dat het doel binnen enkele weken is bereikt. De mobilisatie leidde ertoe dat veel Russische mannen probeerden hun land te ontvluchten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden