Clicky

 
Transport Online - Krimbrug moet voor juli 2023 hersteld zijn, lange rijen wachtende vrachtwagens [+video]

Krimbrug moet voor juli 2023 hersteld zijn, lange rijen wachtende vrachtwagens

Krimbrug moet voor juli 2023 hersteld zijn, lange rijen wachtende vrachtwagens [+video]

MOSKOU - De brug die Rusland verbindt met het geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim moet op uiterlijk 1 juli volgend jaar hersteld zijn. Dat staat in een document op de website van de Russische regering. De brug stortte afgelopen zaterdag deels in na een explosie.

Volgens Rusland zit Oekraïne achter de ontploffing op de brug, waardoor ook drie mensen omkwamen, maar dat land heeft de verantwoordelijkheid niet opgeëist. Na de ontploffing vuurde Rusland massaal raketaanvallen uit op zijn buurland.

De brug over de Straat van Kertsj is de enige landverbinding tussen Rusland en de Krim en is van levensbelang voor de bevoorrading van de Russische troepen in Oekraïne.

De Krim werd in 2014 door Rusland geannexeerd en een jaar later begon de bouw van de 19 kilometer lange Krimbrug. Poetin reed bij de grote opening in 2018 als eerste over de brug, die voor Rusland grote symbolische waarde heeft.

Vrachtwagens vast

Ondertussen staan er bijna 200 Russische vrachtwagens te wachten in Kertsj. De brug is open voor auto's en treinen maar niet voor vrachtwagens. Vrachtwagens moeten via de veerboten naar de overkant komen. Hier zijn echter bijzonder lange wachtrijen.

Een vrachtwagenchauffeur vertelde aan de Amerikaanse zender ABC dat hij al sinds 9 oktober stilstaat. Er kunnen maar 20 tot 40 vrachtwagens per dagen via de veerboten naar de overkant waardoor de rijen steeds verder oplopen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden