Clicky

 
Transport Online - Veel overtredingen tijdens Duitse Roadpol-controles [+foto's]

Veel overtredingen tijdens Duitse Roadpol-controles

Veel overtredingen tijdens Duitse Roadpol-controles [+foto's]
14-10-2022 10:38 | Overtredingen | auteur Redactie

OSNABRÜCK [update 14:02 uur] - Deze week loopt de Roadpol-controle in Europa waarbij vrachtwagens en bussen worden gecontroleerd. Tijdens een aantal Duitse controles valt het hoge aantal overtredingen en mankementen aan voertuigen op.

In de deelstaat Thüringen werden donderdag 35 voertuigen gecontroleerd. Bij 33 voertuigen was iets mis. De overtredingen varieerden van inbreuken op de rij- en rusttijden, overtredingen van de Wegenverkeerswet en het ontbreken van vergunningen.

In totaal werden tien boetes uitgedeeld en werd één borgsom opgelegd. Twee chauffeurs mochten niet meer verder rijden.

Tijdens de controle langs de Duitse A4 keken veel geïnteresseerde studenten mee over de schouders van de agenten tijdens een studentenstage.

Ook bij Osnabrück vonden gisteren, donderdag 13 oktober, controles plaats langs de A30. Hier troffen de agen onder andere een oplegger aan waarvan de remschijven gedeeltelijk waren gescheurd. Daarnaast bleek de vrachtwagen overbeladen. Deze chauffeur mocht niet meer verder rijden.

"Zulke ernstige technische gebreken vormen een groot risico voor de verkeersveiligheid", zegt Marco Ellermann, woordvoerder van de politie van Osnabrück. "Door dit soort defecten gebeuren soms ernstige verkeersongevallen - met gewonden of zelfs doden", aldus Ellermann.

"Het is goed en terecht dat we regelmatig controles uitvoeren. Dat werkt altijd preventief en verhoogt de controledruk", vervolgt Ellermann.

Tijdens de controle werden meer technische mankementen aan vrachtwagens gevonden en leidden tot het verbod om de rit voort te zetten. Ook overtredingen door onvoldoende ladingzekering en overbelading waren hier aan de orde.

Ook in Göttingen vond donderdag een Roadpol controle plaats. Van 08:00 uur 's ochtends tot 02:00 uur 's nachts werden controles uitgevoerd. 

In een derde van de gevallen waren er overtredingen van de sociale regelgeving (inclusief rij- en rusttijden) en bij 59 controles vertoonden de voertuigen dermate ernstige gebreken dat ze moesten stoppen en pas verder mochten rijden nadat de gebreken waren verholpen.

Met betrekking tot de rijvaardigheid bleek de chauffeur in twaalf gevallen onder invloed van alcohol of drugs te zijn. In deze gevallen moest verder rijden worden verboden door de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden