Clicky

 
Transport Online - Vijf doden bij schietpartij North Carolina, verdachte opgepakt

Vijf doden bij schietpartij North Carolina, verdachte opgepakt

Vijf doden bij schietpartij North Carolina, verdachte opgepakt
14-10-2022 09:52 | Buitenland | auteur ANP

RALEIGH - [update 16:15 uur] De verdachte die is opgepakt voor de dodelijke schietpartij donderdagavond in de Amerikaanse staat North Carolina is 15 jaar oud, meldt de politie in de plaats Raleigh. Vijf mensen kwamen door het wapengeweld om het leven en meerdere mensen raakten gewond. De verdachte raakte zelf ook gewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie liet rond 18.00 uur weten dat er een schietpartij gaande was en vroeg bewoners in de buurt van het Neuse River Greenway-park in het oosten van de stad binnen te blijven. Een paar uur later werd de verdachte opgepakt. Een motief is niet bekend.

Getuigen vertelden aan lokale media dat de verdachte jong was en gekleed in camouflagekleding en zwarte laarzen. Een buurtbewoner omschreef het wapen aan nieuwszender WRAL als een jachtgeweer.

Een woordvoerder van de politie liet eerder al weten dat de verdachte minderjarig was. Een ooggetuige verklaarde in de avond tegen WRAL dat de jongen tussen de 13 en 16 jaar oud leek.

Burgemeester Mary-Ann Baldwin sprak in een persconferentie over een tragische dag voor de stad. "We moeten dit onzinnige geweld in Amerika stoppen. We moeten het wapengeweld aanpakken. Er is nog veel te doen, maar vanavond hebben we veel te rouwen", zei ze daarbij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden